Carmel Harrington

Carmel Harrington bor i Wexford med sin familj och en hittehund. Hon är en etablerad författare och Kvinnan från Donegal är hennes 11:e roman i ordningen. Hon har beskrivits som en berättare med hjärta, hopp och humor (RTE Culture).

Några av hennes favoritsaker i livet är regnbågar, gott kaffe, gin, lemon drizzle cake och böcker. Alltid böcker.

Cynthia Harrod Eagles

Cynthia Harrod-Eagles föddes i Shepherd’s Bush, London. Hon har studerat vid Burlington School, en skola som grundades 1699, och vid University of Edinburgh samt University College London, där hon studerade engelska, historia och filosofi.

Förutom att skriva älskar Cynthia hästar, vin, arkitektur, den engelska landsbygden och framför allt musik. Hon spelar trumpet i flera amatörorkestrar.

Kate Rhodes

Kate Rhodes är en storsäljande brittisk kriminalförfattare och poet. Flera av hennes böcker har blivit tv-serier. Kates böcker har nominerats till priset Årets kriminalroman och Library Dagger-priset.

Kate föddes i södra London, men bor nu i Cambridge med sin man.

Heather Marshall

Heather Marshall är en kanadensisk författare vars roman Fråga efter Jane blev en omedelbar succé. Våren 2024 kommer den äntligen på svenska.

Anne-Lie Högberg

Anne-Lie Högberg har skrivit flera romaner som alla kombinerar spänning, värme och hopp. I sina romaner blandar hon både historia och nutida inslag.

Gudrun Skretting

Gudrun Skretting är född och uppvuxen i Norge och är i grunden utbildad klassisk pianist. Hon har tidigare skrivit böcker för barn. Breven till Vilma och uppföljaren Din Vilma har blivit succéer i Norge och ska bli storfilm hösten 2024.

Systrarna Devert

Jessika Devert och Annika Devert är båda författare enskilt och tillsammans. Hur blir det med julen är systrarnas åttonde gemensamma
bok. De har tidigare både skrivit serien om Sardinön och ett antal barnböcker tillsammans.

Systrarna bor med sina respektive familjer i Göteborg och i pittoreska Grundsund vid Bohusläns kust.

Barbro Guaccero

Barbro Guaccero föddes i Lund 1944 och är uppvuxen i Lund och Småland, där hon tillbringade barndomens somrar. I vuxen ålder lämnade hon Sverige

för att jobba som designer i Italien. Hon har även jobbat som vinproducent och bor numera tillsammans med sina 8 hundar och två katter på en gård i södra

Italien.

Annika Elgeskog

Annika Elgeskog, Husbils-Annika, bor sedan 2019 på heltid året om i sin husbil, Lilla Fina, tillsammans med hittehunden Malenkii.

Lucy Score

Lucy Score växte upp på landsbygden i Pennsylvania. Hon är den äldsta av tre syskon i ett bokbesatt hushåll.

Middagarna tillbringades ofta i tysthet medan familjemedlemmarna hade näsorna begravda i böcker.

Hon började skriva i andra klass, först uppsatser och sedan vidare till artiklar, bloggar och slutligen böcker.

Julia Chapman

Julia Chapman har fört en nomadisk tillvaro och tillbringat större delen av sitt vuxna liv utomlands. Efter att ha publicerat enserie romaner som utspelar sig i de idylliska franska Pyrenéerna skriver hon nu på deckarserien Döden i Yorkshire. Julia Chapman är en pseudonym för Julia Stagg.

Veronica Almer

Veronica Almer släppte sin första roman 2018, Sunt förnuft, vilt hjärta. Veronica skriver även en historiska långserie, Loviseholm (på Storytel Original) som har toppat romance-topplistan. Serien är även utgiven i Danmark och där blev den nominerad till Stora ljudbokspriset 2021.

Ön bortom dimman är första delen i en serie och även den första boken Veronica ger ut hos Printz Publishing.

Camilla Thelander Eng

Camilla Thelander Eng är stockholmare till ursprunget, men boende i Linköping sedan många år tillsammans med sin familj. Hon har rötterna i den småländska jorden och har tillbringat många härliga stunder i Gränna/Huskvarna-trakterna genom åren.

Jennifer E. Smith

Den osänkbara Greta James är Jennifer E Smiths 10:e roman. Tidigare har hon skrivit 9 stycken Young Adult-böcker och är utgiven på 33 olika språk. Detta är hennes första roman för en vuxen publik. Boken har hyllats både i USA och Storbritannien.

Claire Alexander

Claire Alexander bor med sin familj i Skottland. Som frilansjournalist har hon skrivit om föräldraskap, nykterhet,

mental hälsa och välbefinnande för bl.a. The Washington Post, The Independent och Glamour.

På sin paddelbräda funderar hon bäst på vad hennes nästa bok ska handla om.

Suzanne Axell

Suzanne Axell är en välkänd tv-profil som vi sett och lyssnat till i rutan i över 30 år nu.

Hon är infödd stockholmare i femte generationen. Släktleden bakåt går till Uppland, Blekinge och Hälsingland.

Suzanne har arbetat som journalist i 42 år. Första jobbet var på Bergslagsposten i Lindesberg.

Läs mer om Suzanne på hennes hemsida!

Siri Gustafsson

Siri Gustafsson har tidigare skrivit fem romaner och Juleljus för vilsna själar är den sjätte boken i ordningen.

Hon bor med sin familj på en liten gård i Småland, till hushållet hör även tre hästar och ett par karismatiska katter.

Muna Shehadi

Muna Shehadi drömde som ung om att bli sångerska, men kärleken till böcker gjorde att hon slutade som författare istället.

2001 debutrerade hon genom att börja skriva kärleksromaner åt Harlequin. Trilogin Fortunas döttrar har sålt till över tio länder.

Muna bor med sin familj i Milwaukee i USA.

Carole Matthews

Carole Matthews är en av Englands mest lästa feelgoodförfattare, och hon har givit ut över 30 böcker. Hennes böcker har även publicerats i över 30 länder och sålt i närmare sju miljoner exemplar världen över. Carole bor i Buckinghamshire med sin man och när hon inte skriver gillar hon att dricka champagne och titta på skräp-tv.

 

Janet Skeslien Charles

Janet Skeslien Charles började intressera sig för den otroliga sanna historien om bibliotekarierna som stod upp mot nazisterna när hon själv arbetade som programansvarig på det amerikanska biblioteket i Paris. Janet bor idag både i Montana och i Paris.

Hemligheternas bibliotek är hennes andra roman och den första som Printz Publishing ger ut av henne.

 

Karin Härjegård

Karin Härjegård lever sitt liv i fjällvärlden, i Duved, med man, tonårsdotter och hund. Hon är verksam fjällpräst i Svenska kyrkan i Åre och har skrivit flera historiska romaner innan hon började skriva feelgood. 2018 tilldelades hon Länstidningens kulturpris. 

2022 vann hennes roman Kallbaderskan bland fjällen Årets feelgood. Juryns motivering löd: ”En djupt berörande historia, oförutsägbar och med hög densitet. Romanen tar genren ett steg vidare och utmanar kategorins gränser. Men precis som en riktigt bra feelgood fyller den till sist läsaren med hopp och tron på att förändring är möjlig. Författarens komplexa, färgstarka och högkvalitativa berättelse lämnar ett starkt avtryck.”

 

 

Eli Åhman Owetz

Eli Åhman Owetz har sedan debuten 2013 skrivit ett stort antal böcker i romanbygget Söderbergasviten, feelgood som utspelar sig i det vackra Roslagen. Den nionde boken i romanbygget, Brevvännerna kom tvåa i Årets bok 2020. 

Eli har en stor och trogen läsekrets som älskar hennes varma berättelser om vanliga människor som finner nya vägar i livet. Eli bor på föräldragården i Roslagen tillsammans med sin man Håkan och luffarkatten Putte. 

Ella Carey

Ella Carey brinner för berättelser om spännande kvinnor i historien och i vår tid.

Ella har hittills utkommit med 8 romaner varav flera har filmatiserats, och finns översatta till över fjorton språk.

 

Ellery Lloyd

Ellery Lloyd är en pseudonym för det äkta paret Collette Lyons och Paul Vlitos. Collette är journalist och har skrivit för Elle (UK), The Guardian, The Telegraph och Sunday Times. Paul är författare och har utkommit med två romaner.

 

Holly Miller

Holly Miller växte upp i Bedfordshire, Storbritannien, och har varit en bokälskare så länge hon kan minnas. Kärleken till läsning blev snart en passion för att skriva, och i tonåren flyttade hon till Norfolk  för att studera kreativt skrivande vid Norwich Art School (nu Norwich University of the Arts). Efter examen arbetade hon som tidningsredaktör, marknadsförare och copywriter.

Numera är Holly författare på heltid och bor i Norfolk med sin man och hund, en border collie.

 

Lizzy Dent

Lizzy Dent är har bland mycket annat skrivit musik till kanaler som MTV, varit manusförfattare åt BBC samt kommit ut med tre ungdomsböcker under pseudonymen Rebecca Denton. Birdy Finchs nya liv är hennes första roman för vuxna.

Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher är en av Englands mest älskade författare. Hon föddes 1924 i Cornwall och började skriva kärleksnoveller till damtidningar under sin tid som hemmafru på femtiotalet. Hennes stora genombrott kom med romanen Snäcksamlarna 1987, och därefter skrev hon ett tjugotal böcker som också blev mycket populära i Sverige. Hon gick bort 2019, vid en ålder av 94 år.

Under 2021 återger Printz Publishing tre av hennes mest älskade romaner, Vägen hem, När stormen kom och September.

Clare Pooley

Clare Pooley jobbade som copywriter på en reklambyrå innan hon sadlade om och blev författare. Hon har tidigare utkommit med den självbiografiska boken The Sober Diaries Project som bygger på egna erfarenheter som hon skrev om i sin blogg med namnet Mummy was a Secret Drinker. Hon har även gjort ett Ted Talk kring ämnet, Making Sober Less Shameful.

Ärlighetsprojektet är hennes första roman. Boken har hyllats av kritiker och sålts till över 29 länder.

Clare Pooley bor i Fulham, London med sin man, tre barn, två borderterrier och en afrikansk mini-igelkott.

 

Åsa Liabäck

Åsa Liabäck är debuterande författare som bor i Linköping med sin familj. Hon är familjeterapeut till yrket och passionerad trädgårdsnörd på fritiden.

 

Jessika Devert

Jessika Devert är författare och journalist, bosatt i Göteborg. Hon har i snart tjugo år frilansat för flera av landets största tidningar, skrivit flera biografier om både kända och okända människor, och har dessutom författat barnböcker och ljudböcker tillsammans med sin syster. Dagboken jag aldrig skrev är hennes första feelgoodroman för vuxna.

Sarah Jio

Sarah Jio är en amerikansk bästsäljande författare, vars böcker har publicerats i över trettio länder. Hon har också skrivit för tidningar som New York Times, Glamour och Oprah Magazine. Hon bor i Seattle med sina tre barn. 

 

Lizzie Page

Lizzie Page är född och uppvuxen i Essex, England och har både studerade politik vid Warwick University och har en MA i cCreative writing. Hon har arbetat som engelsklärare i både Paris och Tokyo. Hon älskar att läsa historiska romaner och när hon själv skulle skriva sin första roman var valet av ämne inte särskilt svårt. I krigets skugga är hennes femte roman och den första att ges ut på svenska.

Kristin Emilsson

Kristin Emilsson är en av Sveriges mest omtyckta feelgoodförfattare, och hennes böcker har sålt i över 200 000 exemplar.

Hon debuterade 2014 med Äta kakan och ha den kvar och har därefter gett ut sex ytterligare romaner.

 

Ann Mah

Ann Mah är amerikansk författare och matskribent. Hon delar sin tid mellan USA och Paris, och har skrivit för tidningar som New York Times, Vogue och BonAppétit. Hon har tidigare gett ut en bok om fransk matkultur.

Den förlorade årgången
är hennes första roman, och den tar oss med på en eskapistisk och gripande färd genom Frankrikes vinvärld, och andra världskrigets inverkan på Bourgogne, ett av världens dyraste vindistrikt. Ann Mah blandar historia, mysterium och kärlek till en oemotståndlig läsupplevelse.

Ruth Kvarnström-Jones

Ruth Kvarnström-Jones (född 1962) är född och uppvuxen i Storbritannien, men bor i Stockholm sedan 30 år tillbaka. Lika länge har hon arbetat som copywriter, med allt ifrån tryckt media till webbsidor och slogans i butiksfönster.

Vissa blir franko- eller anglofiler i tonåren. Andra, som Ruth Kvarnström-Jones, snöar in på Sverige.
– Scoutföreningen i byn hade ett utbyte med Karlstadsscouterna och jag drömde om att lära mig svenska. Därför läste jag Scandinavian Studies i London och fick bo i Sverige ett halvt år redan första läsåret. Vilken sommar! Jag la alla pengar på svenska skivor, tidningar och glass.
Framåt hösten tog hon tåget hem med alldeles för mycket bagage – bland annat en hel prinsesstårta – och kunde dessutom tala flytande svenska.Så fort studierna var klara bosatte Ruth sig i Stockholm, bildade familj och startade ett eget företag inom copywriting och översättning.
– Arbetslivet var perfekt. Men när jag blev sängliggande i lunginflammation och hade tid att fundera insåg jag att det var dags att kliva av verksamheten och förverkliga drömmen att skriva en bok.

Ruth Kvarnström-Jones har gått kursen Curtis Brown Creative Writing i London, där hon var en av femton studenter från hela världen som valdes ut.
Halleholm – Lovisas val är Kvarnström-Jones debutroman, och är första delen i en trilogi som utspelar sig i det fiktiva skärgårdssamhället Halleholm. 3 november 2021 släpps andra delen i serien, Julstök i Halleholm.

Sofia Ymén

Sofia Ymén är feelgoodälskare uti fingerspetsarna, och har tidigare gett ut tre romaner, samt skrivit sju noveller för den populära veckotidningen Allers. Hon driver även Facebook-sidan Feelgoodfredag, en samlingsplats för feelgoodälskare som har flera tusen följare.

Sofia bor med man och barn på Västkusten, där hennes böcker oftast utspelar sig. Med Kungsbackakvartetten har hon inspirerats av den amerikanska romancedrottningen Nora Roberts – som ofta skriver serier som binds ihop av en och samma plats. Det här är varm, eskapistisk läsning om kärlek, vänskap, familjehemligheter – och inte minst hästar!

Sagt om Sofias böcker:
”En riktigt härlig feelgood och som alltid, med en twist. Sofia Ymén är Sveriges Nora Roberts …” – Emmas bokhylla

”En riktigt härlig bladvändare som får mig att vilja offra ytterligare en timme av min skönhetssömn, boken får mig att bli glad – en riktig feelgood.” – Malin bokhyllar

”En mysig och trivsam bok om att hitta hem … Jag avslutar boken med ett leende och en belåten suck.” – Fridas boksida

Karin Janson

Karin Janson är journalist och författare, och delar sin tid mellan en lägenhet i Stockholm och familjegården i Dalarna. Hennes debut Byvalla blev en älskad ljudboksserie på Storytel. Serien med alla dess delar har lyssnats på över 200 000 gånger och den första delen blev även en pocket.

För Janson ligger landsbygden och dess karaktärer alltid nära hjärtat, och hon skildrar småbygden med lika mycket humor som respekt.

Röster om Karin Jansons böcker:

”I Sweet home Dalarna frontalkrockar landsbygd och storstad på ett så roligt, varmt och förutsägbart sätt att man blir alldeles glad. Det underliggande budskapet är att alltid tro på sig själv, och att aldrig ge upp sina drömmar, oavsett. Med andra ord: det här är feelgood på riktigt hög nivå.” – BTJ

”Byvalla är en underbar och härlig feelgood som tog slut alldeles för fort!”
– Villivonkansbooks

Nicci French

Engelska paret Nicci Gerrard och Sean French skriver kriminalromaner under pseudonymen Nicci French. De har hittills sålts i över åtta miljoner exemplar, översatts till 19 språk och givits ut i 36 länder. De bor i en före detta prästgård på engelska landsbygden nära Suffolk tillsammans med fyra barn. Båda är journalister, men arbetar i dag heltid som författare. Sean Frenchs mamma är svenska och har varit verksam i England som översättare och lärare i drygt femtio år. Men lov och större helger tillbringar familjen med vänner och släktingar i Sverige, på gården utanför Karlstad.

Emily Gunnis

Emily Gunnis är en brittisk debutförfattare som bor med sin familj i Brighton. Innan hon började skriva romaner arbetade hon med tv-serier, men hon har velat bli författare ända sedan hennes mamma fick sitt första bokkontrakt. Ja, för Emily är faktiskt en av fyra döttrar till den världskända författaren Penny Vincenzi!

Laura Thomas

Laura Thomas är näringsfysiolog och filosofie doktor, specialiserad på intuitivt ätande, Hälsa för alla storlekar och Nutrition utan bantning. Thomas är uppvuxen i Skottland, har forskat på universitet i Texas och i New York, men bor nu i London och ägnar sig åt att sticka hål på bantningskulturen, bland annat genom sin podcast ”Don’t salt my game”.

Susanne Fellbrink

Susanne Fellbrink är 53 år och har i mer än tjugo år arbetat som frilansande artist och låtskrivare och har gett ut ett flertal album. Hon är gift sedan nästan trettio år tillbaka, har två vuxna söner och driver också en stor kör i Sundsvall som i nuläget består av tvåhundra kvinnor och en man.

 

Många erfarenheter, möten och personer i musikbranschen har satt djupa spår och Susanne har dem alla samlade inom sig. Men nu vill de ut. Debutdeckaren Än sjunger hon inga sånger utspelar sig i Sundsvall och blandar en spännande kriminalhistoria med musikbranschens våndor. Det är den första delen i en serie om showartisten Cilla Fallander, andra delen heter Än klappar hjärtat utspelar sig även den i Sundsvall. Tredje delen i Sundsvalls-serien om Cilla,  Än klämtar klockan släpptes i januari 2021.

Melanie Cantor

Melanie Cantor startade sin egen PR-firma som 26-åring och har sedan dess arbetat med namn som Michael Parkinson och Ulrika Johnson.

2013 bestämde hon sig för att satsa på skrivdrömmen och Döden och andra lyckliga slut är hennes debut.

PS: Du kanske har sett Melanie som Dove-modell lite här och var i landet den senaste tiden?

Goodreads-läsare om Döden och andra lyckliga slut:

“Engagerande och underhållande.”

“Fin läsning med ett bra budskap.”

Simone St James

Simone St James är en kanadensisk författare som skriver spänningsromaner med gotiska och ibland övernaturliga inslag. Hon bor utanför Toronto med sin man och en bortskämd katt, och är besatt av sushi, gamla skräckböcker från 70-talet, regniga dagar, kaffe och podcasten My Favorite Murder.

Goodreads-läsare om De trasiga flickorna:

”Jag brukar vanligtvis inte gilla spökhistorier, men när jag hörde talas om De trasiga flickorna blev jag nyfiken. Och boken var till och med bättre än jag vågade hoppas.”

”En välskriven och karaktärsdriven bok. Jag rekommenderar den till alla som gillar gotisk spänning.”

”En ryslig och gripande historia som jag njöt fullt ut av.”

”Perfekt läsning när man vill krypa upp i fåtöljen med en filt och bara slungas in i en historia.”

Natalie Cox

Natalie Cox har alltid älskar romantiska komedier, och bestämde sig för att skriva en egen när hon fått slut på böcker att läsa. Hon älskar även hundar, och skrev denna bok med en chokladfärgad labrador vid sin sida.

Hon delar sin tid mellan Wales och London, där hon även driver en bokhandel.

Lucy Foley

Innan Lucy Foley började skriva på heltid arbetade hon som förläggare på ett brittiskt bokförlag. Hon har tidigare skrivit historiska romaner, men på en semester i de ödsliga skotska högländerna blev hon sugen på att skriva en thriller.

Nyårsfesten har blivit en hyllad bestseller i England och sålts till tio länder. Bröllopsfesten innehåller samma nerv och fantastiska miljöer som den första boken, och har i USA blivit utvald av Reese Witherspoons bokklubb.

Caroline Hulse

Författaren Caroline Hulse hade siktet inställt på att skriva en thriller – men hennes agent tyckte att boken var så rolig att det i stället blev en dramatisk familjekomedi. Debuten Vuxna människor har hyllats i England och nu kommer den äntligen på svenska.

Hulse bor med sin man i Manchester och en liten, kontrollerande hund som håller dem båda fängslade. Hon tillbringar den större delen av dagen i pyjamas.

Goodreads-läsare om Vuxna människor:

”Jag kan absolut rekommendera denna bok. Du kommer gråta av skratt – och det för mig är definitionen av skitrolig.”

”Caroline Hulses språk flyter över sidorna och får mig att skratta, skämmas och le genom hela historien.”

”Jag älskar historier där det som kan gå fel går fel – och denna roman är en den perfekta kaoskomedin.”

Alafair Burke

Alafair Burke har skrivit sjutton romaner som blivit New York Times-bestsellers. Exet blev nominerad till Edgar Award för bästa roman.

Alafair Burke växte upp i Witchita, Kansas. Sin livslånga fascination för brott och straff hänför hon till det faktum att en seriemördare var aktiv i hennes hemstad under hennes formbara år. I en värld där mördaren kunde vara vem som helst, och där det framstod som hopplöst att de skulle fånga den skyldige, fann Alafair tröst i kriminalromanernas värld.

Hennes mamma, som var skolbibliotekarie, hjälpte henne hitta läsning, från Agatha Christie till Sue Grafton. I böckerna, till skillnad från i Wichita, lönade sig alltid smart polisarbete, och ordningen blev alltid återställd. Intresset för kriminalfall ledde Alafair Burke till en karriär som biträdande åklagare. När hon insåg att hennes eget jobb gav gott om stoff för deckare, bestämde hon sig för att börja skriva.

Hennes första roman, Judgement calls, utspelade sig på det åklagarkontor där hon jobbade i många år. Idag undervisar Burke i straffrätt vid Hofstra University, vid sidan om sitt skrivande. Hon bor i New York City och East Hampton med sin man och två hundar.

Debbie Johnson

Debbie Johnson bor i Liverpool, där hon skriver böcker, tar hand om en liten flock barn och djur och inte sköter hushållet. Hon skriver feelgood, fantasy och krim, vilket är lika förvirrande som det låter!

Med böckerna om Café Havsbris har Debbie blivit en av Englands nya feelgood-favoriter.

Beth O’Leary

Beth O’Leary pluggade engelska på universitetet innan hon började arbeta på barnboksförlag. Hon bor så nära landsbygden hon kan komma medan hon fortfarande har London inom räckhåll. Hon skrev sin första roman, Sambo på försök, på tåget till och från jobbet.

Hon tillbringar mycket tid med böcker, te och stickade tröjor (oavsett väder).

Chevy Stevens

Chevy Stevens växte upp på en ranch på Vancouver Island och kallar fortfarande ön för hemma. Under den större delen av sitt vuxna liv har hon arbetat med försäljning, först som säljare för ett presentföretag och sedan som mäklare. Medan hon höll i en husvisning en dag fick hon en skrämmande idé som blev inspirationen till debutromanen Still Missing . Chevy sålde så småningom huset och slutade som mäklare så att hon kunde skriva färdigt boken. Still Missing blev en bestseller och vann International Thriller Writers Award för bästa debutroman. Chevys böcker ges ut i över trettio länder.

Chevy tycker om att skriva thrillers som låter henne blanda intresset för familjedynamik med hennes kärlek till livsstilen på den amerikanska västkusten. När hon inte arbetar på sin nästa bok tycker hon om att campa och paddla kanot med sin man och dotter i de lokala bergen.

Veronica Henry

Som barn till en militär gick jag på åtta olika skolor, däribland The Royal Bath, där jag lärde mig latin, att baka småkakor och att ta av mig behån utan att klä av mig. Sedan studerade jag klassisk humaniora på Bristol University, följt av en tvåspråkig sekreterarkurs – en oväntat användbar kombination.

Jag skaffade ett jobb som produktions sekreterare på radiosåpan The Archers på Pebble Mill i Birmingham, där det brukade ta mig två och en halv timme att skriva ut ett avsnittsmanus på en Olivettiskrivmaskin. Mina plikter innefattade också att exempelvis spela in ljudet av nyfödda griskultingar och att spela servitrisen Peaches. Jag hade aldrig någonsin tråkigt på jobbet och The Archers lärde mig att alla behöver en flykt från vardagen ibland.

Efter det blev jag manusredaktör på Central Television. Jag fick familj och blev frilansande manusförfattare, skrev hundratals timmar tv-drama, på bland annat Holby City.

År 2000 fick jag mitt första bokkontrakt och jag skriver just nu på min tjugonde roman.

 /Veronica

Juliet Ashton

Jag skriver. Hela tiden. Jag skriver så mycket att jag har mer än ett författarnamn: Bernadette Strachan, Juliet Ashton och Claire Sandy. Som Bernie Gaughan skriver jag musikaler tillsammans med min man, kompositören Matthew Strachan, och jag jobbar på en sitcom med Steve Lee.

Jag skriver när jag är glad, jag skriver när jag är sur, jag skriver när jag borde göra andra saker. Jag är inte särskilt lik George Bernard Shaw (förutom möjligen skägget) men jag håller med honom om detta: ”Ju mer jag arbetar, desto mer lever jag”. Jag njuter av att skriva nästan lika mycket som jag älskar att läsa. Böcker är ständiga vänner; inga gräl om lånade skor, inget spring efter samma man. Böckerna jag skriver handlar om kärlek i alla dess färger. Romantisk kärlek, förstås – den får världen att snurra runt, trots allt – men också familjekärlek, hur vi känner för våra vänner, barn och kollegor och kvinnan vi ser på bussen varje dag men aldrig hejar på.

Inspirationen tar aldrig slut. De flesta författare förvånas över den vanliga frågan: ”Varifrån får du dina idéer?” Svaret är enkelt: FRÅN DIG. Folk är inspirerande, med alla sina irriterande fel och skimrande förtjänster. Hur vi trasslar in oss, och hur löjliga vi ter oss när vi försöker trassla oss ur, är en ständig källa till material. Faktum är att de flesta författare inte vågar använda för mycket ur verkliga livet för det skulle inte låta trovärdigt.

Jag inser just att det här skulle vara någon slags presentation av mig, så här kommer lite info: Jag bor precis utanför London med min dotter, Niamh, som är 12 år, och min man Matthew, som är betydligt äldre än så. Huset sprakar av kreativitet, när jag skriver på bottenvåningen och Matthew komponerar musik för film och tv på övervåningen. Vi har två hundar, varav en är galet energisk, och en föddes som en gammal dam och föredrar att sova hela dagen.

Hmm, vad mer? Jag är irländare, men det märks inte på min dialekt. Jag kan inte sjunga. Min favoritsmak på chips är grillad kyckling, men jag förbehåller mig rätten att ändra mig på den punkten, med kort varsel.

Jag hoppas du gillar mina böcker. De är mitt sätt att prata med omvärlden.

/Juliet

Kristan Higgins

Kristan Higgins har skrivit 18 bästsäljande romaner, som har översatts till mer än två dussin språk. Hennes böcker har fått mängder av priser och hyllningar, bland annat fina recensioner i The New York Journal of Books, Publishers Weekly, Library Journal och Booklist. Fem gånger har hon nominerats till Kirkus Prize for Best Work of Fiction, och hennes böcker dyker regelbundet upp på listorna över årets bästa romaner.

Kristan är en stolt dotter till en slaktare och en tvätterska, och bor i Connecticut med sin hjältemodige make som är brandman, två barn med väldigt långa ögonfransar, ett par energiska hundar och en katt som är sällskaplig bara ibland.

Elizabeth Berg

Elizabeth Berg har skrivit många bästsäljande romaner, och har blivit publicerad i trettio länder. Tre av hennes romaner har blivit tv-filmer. Hon undervisar i kreativt skrivande och är en populär föreläsare i i USA. Hon bor utanför Chicago.

Jenny Oliver

Jenny Oliver skrev sin första bok på semester när hon var tio år gammal. Den var illustrerad med urklippta supermodeller från hennes systers Vogue, och var en episk kärlekshistoria, inte så löst baserad på Dynastin.

Sedan dess har Jenny gått vidare och ska at sig en examen i engelska och ett jobb i förlagsbranschen som lärt henne vad som krävs för att skriva en roman (utan hjälp från supermodeller). Hon skrev sin första bok En vinter i Paris på stranden i en anteckningsbok som blev mer och mer täckt av sand varje dag, och fuktig av havsvindarna. Den här gången var inspirationen hennes kärlek till macaroner, tron på att hon kunde baka dem, och en varm kärlek till julen. När julpyntet kommer upp redan i oktober, är det helt okej för Jenny!

Jennys böcker speglar också hennes kärlek till gamla ting, loppisar och en ständig tro på lyckliga slut.

Sally Hepworth

Sally Hepworth är bästsäljande författare till The Secrets of Midwives och Familjen i huset bredvid.
Liane Moriarty har kallat Sallys debutroman ”helt uppslukande” och den var den bäst säljande debutromanen i Australien 2015.

Båda Sallys romaner har blivit översatta till era språk. Sally bor i Melbourne, Australien, med sin man och två barn.

Teresa Driscoll

”Jag bestämde mig för att bli författare när jag var tio år gammal, och började skriva episka romaner i skolans skrivhäften. När jag gick på gymnasiet tyckte jag att ett fattigt men romantiskt liv i en vindskupa verkade lockande, men en syokonsulent, som tydligen var rädd att jag skulle svälta, pekade mig i riktning mot journalistiken. En god idé.

Jag utbildade mig till reporter på en lokaltidning i Kent, blev chefsreporter på en kvällstidning och frilansade sedan för några nationella nyhetstidningar innan jag tillbringade två decennier som tv-journalist. Det tog mig först till Thames TV och sedan till BBC där jag var nyhetsankare på ett av deras mest framgångsrika nyhetsprogram, Spotlight, i femton år från underbara Devon. Jag älskade att jobba med tv, men skrivande har alltid förblivit min passion, så jag frilansade för magasin vid sidan om.

När jag lämnade BBC i fyrtioåren byggde jag upp magasinsjobben och hade några roliga år som kolumnist för ett antal nyhetstidningar och magasin.”

// Teresa Driscoll

Katherine Center

Katherine Center har skrivit sex bitterljuva, komiska romaner om kärlek och familj, däribland The Bright Side of Disaster, The Lost Husband och Happiness for Beginners. Hon har skrivit artiklar i Redbook, InStyle, People, USAToday, Vanity fair och många er tidningar.

Dallas Morning News säger: ”Att läsa en bok av Katherine Center är som att ha ett långt samtal över lunchen med en gammal vän du inte trä at på ett tag – välbekant, mysigt och tillfredsställande.”

Katherines romaner har översatts och getts ut i Tyskland, Tjeckien, Nederländerna, Portugal och Ungern, såväl som i Storbritannien, och med kommande utgivningar i Sverige, Italien och Israel. Hon har vunnit ett antal priser för sina arbeten, däribland The Rose State President’s Distinguished Author Award.

Katherine föreläser också om skrivande och läsande, och hur historierna vi berättar påverkar våra liv. Hon bor i sin hemstad Houston, Texas, med sin man, två barn och en hund.

Alice Feeney

Alice Feeney är både författare och journalist. I femton år jobbade hon som reporter och producent på BBC men numera frilansar hon och skriver böcker på heltid. Hon bor i Surrey tillsammans med sin man och hund.

Tasmina Perry

Tasmina har en bakgrund som advokat och journalist. Hon bor i London tillsammans med sin man och en väldans massa skor.

Anne Østby

Anne Østby är norsk författare och journalist. Hon har skrivit böcker för barn, tonåringar och vuxna. Hon bor just nu med sin man i Myanmar och har tidigare bott i bland annat Danmark, Malaysia, Pakistan, Kazakstan, USA, Iran och Fiji under de senaste 25 åren.

Catherine Isaac

Catherine Isaac har studerat historia vid Liverpool University och även journalistik vid Glasgow Caledonian University. Hon började sin karriär hos Liverpool Echo och blev senare redaktör hos Liverpool Daily Post.Hon har tidigare skrivit flera romaner under pseudonymen Jane Costello men Mellan dig och mig är Catherines första roman under eget namn.

Erica Ferencik

Erica Ferencik har en examen från Boston University och har tidigare utövat stand up comedy i 10 år och även arbetat tillsammans med David Letterman i början av hans show Late Night Show. Hon har även spökskrivit, varit redaktör och skrivit manus. Hennes texter har bl.a. synts i The Boston Globe.

Erica Ferencik är aktuell med Floden om natten.

Camilla Davidsson

Camilla Davidsson (f 1969) är uppvuxen i Småland och efter många år i Stockholm bor hon nu i Åre med sin familj.

Camilla debuterade 2014 med Under Vintergatans alla stjärnor. I många år arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag. Mellan 2008 och 2016 drev Camilla ett Bed & Breakfast på Fårö, men numera skriver hon på heltid.

Joanna Bolouri

Joanna Bolouri började skriva när hon var trettio år gammal, och har skrivit humormaterial för både film och ståuppkomiker. Hon har skrivit för tidningar som Huffington Post och The Scottish Sun och hennes första roman The List blev en stor succé i flera länder, och kommer snart att bli film.

I Sverige har Joanna Bolouri utkommit med 2 fristående julromaner. 2017 släpptes den charmiga romantiska komedin Jag kommer hem till jul. Hösten 2021 utkom Allt jag önskar mig till jul, en rolig, varm och rörande julroman. Joanna bor i Glasgow med sin dotter.

David Hulth Wallgren

David Hulth Wallgren är debuterande svensk författare, med en bakgrund som rådgivare inom PR. Han är även utbildad statsvetare.

Hans första roman Grattis älskling är en vass och välskriven dramakomedi som för tankarna till Jonathan Troppers böcker och Judd Apatows filmer. En relationshistoria med samtidskänsla och mycket humor!

Amanda Prowse

Amanda Prowse är en brittisk författare som alltid har älskat att skriva små berättelser, men som inte började skriva romaner på allvar förrän hon fyllde 40. Hon är nu en av Englands mest omtyckta författare och hennes böcker handlar alltid om vanliga kvinnor som tar itu med livets problem – så som skilsmässa, ensamhet och alkoholism. Hennes mål är att skriva böcker som inte går att sluta läsa och karaktärer som man lär känna och älska omedelbart.

Hennes första bok som översätts på svenska är Det som en gång fanns.

Amanda bor i West Country i England med hennes man och deras två söner.

 

 

Daisy Goodwin

Daisy Goodwin är författare, tv-producent och programledare. Hon har bland annat skapat Grand Designs, en mycket populär tv-serie om byggprojekt (i stil med ”Husdrömmar” på SVT). Hon har också varit redaktör för ett antal poesiantologier, och har skrivit romanerna My Last Duchess och The Fortune Hunter.

Hon skrev manuset till teveserien Victoria för ITV i England, och arbetar just nu på säsong två av serien. Boken med samma namn bygger på serien. Hon bor i London med tre hundar, två döttrar och en make.

Lucy Diamond

Sue Mongredien (född 1970) är en brittisk författare som skriver under pseudonymen Lucy Diamond. Hon har gett ut över 10 böcker som alla har blivit bästsäljare i feelgood-genren i England.

2017 släpptes första delen i Strandcaféet-serien i Sverige och fler fristående romaner har utkommit under de följande åren. Lucy bor i vackra Bath med man och tre barn.

Sophie Kinsella

Madeleine Wickham (född 1969) är en brittisk feelgood-författare som skriver under pseudonymen Sophie Kinsella. Hon har sålt miljoner böcker runt om i världen och är mest känd för att ha skrivit Shopaholic-serien (som även blivit film), men hon har även skrivit 15 fristående romaner.

Madeleine studerade vid Putney High School och New College i Oxford, och arbetade som finansjournalist innan hon började skriva. Hon bor i London med man och barn.

Hannah Rothschild

Hannah Rothschild (f. 1962) är författare, filantrop och dokumentärfilmare. Hon är styrelseledamot i flera museer och stiftelser och 2015 blev hon styrelseordförande i National Gallery. Som dotter till Jacob Rothschild, 4th Baron Rotschild är hon medlem av den berömda bankfamiljen, och har även skrivit boken The Baroness, om sin gammelfaster.

Ruth Reichl

Ruth Reichl är författaren som skriver där hon står. Hon var chefredaktör för tidningen Gourmet Magazine i tio år innan den lades ner. Innan dess har hon jobbat som kock, drivit restaurang, skrivit för The New York Times, och varit mat- och restaurangkritiker på Los Angeles Times. Numera är Ruth författare på heltid med ett antal titlar bakom sig.

Abbi Waxman

Abbi Waxman är född i England. Hon har arbetat som copywriter och som creative director på olika reklambyråer i London och New York. Efter att med framgång spökskrivit Nicole Ritchies roman, slutade Abbi sitt reklamjobb och började skriva på sin debutroman Sorgsna hjärtans trädgård.

Marie-Louise Marc

Författaren Marie-Louise Marc skriver feelgood-romaner med livsglada kvinnor i huvudrollen – böcker sprängfyllda av kärlek, humor och igenkänning. Hennes serie om Betty Svan (Bettys världBettys val och Bettys resa) har vunnit många läsares hjärtan, och hon har även skrivit de fristående romanerna Juni, juli, halva augustiEn enkel till Amerika och Tjejmiddagen.

Hennes böcker har sålt i över 100 000 exemplar.

Jane Green

Jane Green (f. 1968) är född i England men bor numera i USA. Hon är utgiven på 25 språk och har sålt mer än 10 miljoner böcker. Hon började som journalist och hade en egen radioshow på BBC.

Jane Green bor med sin man och deras fem barn i Westport, Connecticut, och när hon inte skriver tycker hon om att påta i trädgården, sköta sina höns och fylla sitt hus med goda vän- ner. Efter att ha överlevt malignt melanom, samtidigt som hon fortfarande lever med kronisk borrelia, är Jane Green engagerad i ett antal välgörenhetsprojekt för att väcka medvetenhet om dessa sjukdomar.

Ruby Wax

Ruby Wax är amerikansk komiker och programledare. Efter studier i psykologi vid University of California i Berkeley kom hon till Storbritannien och började studera skådespeleri. Hon började sin karriär som skådespelare vid Royal Shakespeare Company, men hennes popularitet härleds i hög grad från hennes färdigheter som intervjuare, bland annat visade SVT en serie där hon intervjuade storheter som Jim Carrey, Madonna och Pamela Anderson.

Ruby har i hela sitt liv levt med återkommande depressioner och för ett antal år sedan började hon praktisera mindfulness. Hon har sedan dess släppt två bästsäljande böcker i ämnet och blivit en välkänd talare i England.

Julian Fellowes

Julian Fellowes är skådespelare, manusförfattare och författare. Han är mannen bakom succéserien Downton Abbey och har nominerats till åtta Emmy Awards, och dessutom vunnit en Oscar för bästa originalmanus (Gosford Park, 2002). Han har även skrivit romanerna Fint folk och Svunna tider, samt den storslagna romanen Belgravia.

Claire Sandy

Claire Sandy är pseudonym för författaren Bernie Strachan. Bernie är uppväxt i Irland och har skrivit flera böcker i romcom-genren under flera olika namn. Hon älskar hundar, bakning, böcker och självklart julen, som spelar en stor roll i hennes roman Snöfall, mirakel och frusna hjärtan.

Liz Kay

Liz Kay är en amerikansk poet och författare som vunnit flera prestigefyllda priser och som fått sina texter publicerade i ett flertal stora tidningar. Älska mig inte är hennes debutroman, som ges ut av Printz Publishing hösten 2016.

Louise Miller

Författaren Louise Miller bor i Boston och jobbar som konditor. I september 2016 släpper Printz Publishing hennes debutroman Vägen till Sugar Maple Inn – en varm feelgoodberättelse som doftar av äppelpaj och utspelar sig i Vermonts vackra bergslandskap.

Johan Carle

Johan Carle är Printz Publishings första svenska författare på flera år. Han är bartender, långdistanslöpare, Göteborgsbo, skrivpedagog och debuterande författare. När manuset till Små grodorna dök upp i förlagets inkorg rådde det ingen tvekan om saken: Det här måste vi ge ut! I Små grodorna drar Carle plåstret av landsorten och låter läsaren möta lika äkta som älskvärda karaktärer.

J. Ryan Stradal

J. Ryan Stradal är född och uppvuxen i Hastings, Minnesota. Numera bor och arbetar han i Los Angeles. Mat och kärlek i Minnesota är hans debutroman som redan tre veckor efter utgivning låg topp 20 på New York Times Hardcover Bestseller list. Tidigare har han utkommit med novellsamlingen Nerd & Whore are Friends som blev nominerad till ett antal priser, bland annat kom den på finalplats i The Dzanc Books Short Story Collection Competition.

Clélie Avit

Clélie Avit är en fransk författare vars hyllade debutroman Jag är här släpps på svenska 2016. Boken har tilldelats priset Prix Nouveau Talent 2015 de la Fondation Bouy- gues Telecom (fritt översatt: Nya talanger 2015). Clélie är född 1986 och uppväxt i Auvergne i Frankrike. Till vardags arbetar hon som lektor i fysik och kemi och är även utbildad danslärare.

Lucy Robinson

Dagen då vi försvann är författaren Lucy Robinsons fjärde roman och den första som kommer ut på Printz Publishing. Innan hon blev författare arbetade hon med teater på West End, gjorde TV-dokumentärfilmer för bland andra BBC och Channel 4 och 5. Författarkarriären tog fart när hon började skriva för tidningen Marie Claire och debutromanen The greatest love story of all time blev en succé.

Carys Bray

Carys Bray föddes 1975 i Southport, England. Hon växte upp i en mormonfamilj och gifte sig inom församlingen, men både hon och maken lämnade senare kyrkan. En sång för Issy Bradley är hennes debutbok, vilken hon skrev efter avhoppet, och den har tilldelats en mängd litterära priser och nomineringar. Bland annat var den finalist i prestigefyllda Costa Book Award.

Pia Sehm

Pia Sehm (född 1968 i Södertälje) är journalist till yrket. Under många år arbetade hon som ekonomireporter och programledare på Ekonominyheterna på TV4, som givit henne en stor kunskap inom området. Idag är hon en flitigt anlitad föreläsare och moderator inom näringsliv och ledarskap och anlitas även ofta som expert inom privatekonomi och skilsmässor. Skilj dig ordentligt! – Separationshandboken är en lättförstådd och smart handbok för dig som ska, eller vill, skiljas.

Kalle Zackari Wahlström

Kalle är copywriter och manusförfattare (och lillebror till Erik Haag – de är otroligt lika i stilen!) och han har haft en populär träningsblogg på Café. Han är bosatt i Stockholm med fru, son och hunden Kakan. I augusti 2014 utkommer han med sin träningsbok Stark som en björn, snabb som en örn på Printz Fakta, där han visar att träning faktiskt kan vara kul, pröva så får du se!

Mikael Friberg

Mikael Friberg debuterar som författare hos Printz Publishing  2013. Skrivit, och skrivit mycket har han gjort i princip hela sitt yrkesverksamma liv och nu har vi fått förmånen att sätta hans kunskaper på pränt i höstens måstebok. Skitenkelt är managementboken där författaren enkelt, roligt och ibland även med en gnutta svärta  och exempel från vardagen förklarar hur vi egentligen redan kan det mesta om positionering och varumärkesbyggande.

Efter drygt 20 år som copywriter i reklambranschen, där han skrivit om allt från coromantstål, jordgubbsmarmelad och vuxenblöjor, sadlade Mikael Friberg om till att bli senior advisor, dvs rådgivare och pådrivare, till ledningsgrupper och marknadsavdelningar på företag runtom i Sverige och världen. Han åkte till New York och gick utbildning i stand-up för att på ett mer kreativt och inspirerande sätt hjälpa företag att bli bättre på att definiera vad de gör, hur de gör det men framförallt varför de gör det. Allt för att stärka sina respektive varumärken och skapa en tydligare väg framåt för bolagen och dess medarbetare.

Mikael har arbetat som copywriter på andras och egna reklambyråer sedan 1985, efter att först ha utbildat sig på Berghs School of communication. Arbetade på klassiska reklambyrån Fältman&Malmén innan han startade de egna verksamheterna RAF och sedan Grand. Mikael var dessutom en tid kopplad till byråer i Malmö i samarbete med designern och Art Directorn Martin Kann. Sedan 2009 verksam i egna bolaget Peacemountain där han arbetar som senior advisor, föreläsare och inspiratör. Har under ett par år arbetat med att vara creative director på Svenska Spel. På det privata planet är Mikael trebarnsfar, har stand-up och musik som hobby och har vid ett tillfälle gått på samma gym som Oprah Winfrey.

Moa Samuelsson

Moa Samuelsson är journalist och författare utbildad på Södertörns Högskola. Sedan hon tog sin examen har hon varit fast anställd på Bonnier Tidskrifter. Från och med i höstas driver hon medieföretaget Jump Media och frilansar som skribent. Senast var Moa aktuell med boken Hej! Kreativa hem, skriven tillsammans med Christina Breeze Le Guellaff. Och i höst, den 4 september, kommer Moa ut på Printz publishing med boken Ringar på vattnet – Berättelser från Estoniakatastrofen.

Bobby Ljunggren & Linda Grahn

Vi är stolta över att få presentera Printz Faktas första biografi, av Bobby Ljunggren. En person som vi inte alls tror oss ha någon relation till vid första anblicken men som vid närmare eftertanke har funnits i våra liv, i våra vardagsrum, i TV-soffan och i våra radioapparater de senaste 20 åren. Han har vunnit Melodifestivalen inte mindre än 5 gånger och har ett 30-tal topplisteplaceringar.

Han har levt sitt vuxna liv nära rampljuset – men sin barndom i mörker. Kompositören Bobby Ljunggren är känd för schlagerlåtar som Evighet och Hero. Bobbys karriär kantas av framgångar och spännande samarbeten men även av tunga år med tablettberoende och hårt leverne. Livet har inte alltid varit enkelt – som fyraåring lämnades han i fosterhem, ett allt annat än kärleksfullt sådant.

I hans biografi I skuggan av rampljuset – Maskrosbarnet som vann Melodifestivalen” får vi höra Bobbys berättelse om att lära sig leva, inte bara överleva. Och framför allt om musiken, som varit hans räddning, hans yrke och hans liv.

Berättat för: Linda Grahn.

Extramaterial om Bobby Ljunggren

Bobbys något korta skådespelarkarriär i ett klipp
The Singles 1987-2014

Laurie Frankel

Laurie Frankel bor i Seattle med sin man, en treårig son, en bordercollie, och många, många böcker. 2017 är hon aktuell med den gripande romanen Saker som vi döljer – som baserats på hennes föräldraskap.

Haley Tanner

Haley Tanner är författaren som debuterade med den kritikerrosade romanen Vaclav och Lena. Hon bor i Brooklyn, i skuggan av Williamsburg Bridge, med sin mops Mojini Jane och den vackraste byrackan söder om Mason Dixie Line, Ruthie Catfish. Haleys make Gavin förlorade nyligen en sex år lång kamp mot sin cancer, och nu lever Haley omgiven av den känsla av under, glädje och möjligheter som han lämnade efter sig, likväl som ett ton fantastiska möbler han tillverkade av återvunnet trä.

Hannah Widell

Hannah Widell är före detta programledare och chefredaktör som numera driver mediabolaget Perfect Day och har en egen webbportal hos Aftonbladet (C/o Hannah & Amanda), debuterar i april hos Printz Publishing. Boken heter Sex and the Mammaliv och bygger på den singelblogg som hon skrev under pseudonym under ett halvår när hon gick från att vara nyskild och olycklig till att ge sig ut i singellivet kring Stureplan i jakt på den stora kärleken. Här beskrivs också hur hon jonglerar en framgångsrik mediakarriär och livet som småbarnsförälder. Det här är alltså en sann historia som kretsar kring Stockholms medialiv i slutet av 00-talet och de allra flesta karaktärerna i boken har sk. ”nicknames” för att inte bli igenkända eftersom Hannah inte heller avslöjade sin egen identitet när hon i realtid skrev bloggen.

Boken kommer ut 3 april 2013 på Printz Publishing. Kontakta förlaget för intervjuer och pressbilder: info@printzpublishing.se

Daisy Waugh

Daisy Waugh (f. 1967) är barnbarn till Evelyn Waugh, som skrev bl a En förlorad värld (Brideshead Revisited). Och snön smälter på Hester Street är Daisy Waughs tredje roman. Hon bor i London med make och två barn.

John O’Farrell

John O’Farrell är författare och manusförfattare. Han slog igenom på 1980-talet som skribent till tv-succéerna Spitting Image och Alas Smith and Jones. O’Farrell syns också ofta som gäst i Grumpy Old Men. Hans första roman Det bästa av två världar var 2002 års bäst säljande debut i Storbritannien, och har sålt mycket bra även i Sverige. John O’Farrell bor i London med sin fru och deras två barn.

Printz Publishing möter John O’Farrell

 

Intervju från Printz Publishing tidning nr 11 – vår 2016, av Christoffer Holst:

Hur kom du på idén till Det finns bara två David Beckham?
För flera år sedan var jag på en fotbollsmatch där England spelade, och den stora idén som avslöjas halvvägs igenom boken poppade upp i mitt huvud! I flera år planerade jag att jag någon gång i framtiden skulle göra en bok av det hela, men när VM överlämnades till Qatar kändes det plötsligt som att verkligheten skulle hinna före min fiktion!

Berätta om din egen relation med fotboll.
Denna bok är i huvudsak ett kärleksbrev till fotboll. Jag tycker fotboll på alla nivåer, jag spelar fortfarande varje vecka med ett gäng författare och komiker och några av dem är alltid roligast än när de spelar fotboll! Delarna i boken om en pappa som hanterar sin sons fotbollslag bygger på när jag själv brukade göra samma sak för vår lokala grundskola. Och naturligtvis är jag ju ett stort fan själv. Jag kommer att se Fulham, mitt favoritlag som är rätt små jämfört med grannen Chelsea. Jag har sett Fulham hela vägen från botten av divisionen till en europeisk final och jag planerar fullt ut att följa dem ner till botten igen.

Var det en rolig bok att skriva?
Ibland var det en ganska svår bok att skriva eftersom en hel del som händer är fullkomligt löjligt – men jag ville ju ändå presentera dessa saker på ett realistiskt och övertygande sätt. Vissa saker var jag dock tvungen att radera eftersom de är alldeles för galna när jag läste texten efteråt. Och jag kände också att jag inte ville skriva en jättelång bok  att detta inte bör vara en lång bok (det är ingen Tolstoj-bok direkt) så jag var tvungen att skära ut flera favoritbitar för att tempot skulle bli bra.

Vem tror du kommer älska denna bok mest?
Detta är verkligen en bok för fotbollsfans och jag hoppas att de känner igen sig i smått hysteriska karaktärerna i boken. Men det är mestadels en rolig bok också, som spelar på hur vi ofta använder idrotten som ett substitut för normal social interaktion och hur vi investerar förhoppningar i sånt som vi inte kan kontrollera. Det finns inte speciellt många ”roliga” böcker om fotboll, så jag hoppas att nå en hel del läsare som kanske vanligtvis inte läser så mycket.

 Vad har du annars för dig nu när boken är färdig?
Bortsett från att spela och titta på fotboll så älskar jag att resa! Jag tog min familj till Sverige för ett par år tillbaka och hade en fantastisk semester där. Vi var så sugna på att resa dit efter att ha sett Bron på TV. Vi har faktiskt varit hooked på alla nordiska kriminalserier! Och sedan älskar jag förstås att montera omöblerade möbler från IKE… jag hoppas jag inte framstår som inställsam?

 

Sue Townsend

Sue Townsend (född1946 i Leicester) var en skönlitterär författare, kolumnist och manusskribent för teater och tv. Mest välkänd är hon för sin bokserie om den dagboksskrivande tonårspojken Adrian Mole (The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13 ¾, 1982 och The Growing Pains of Adrian Mole, 1984 m.fl.). Böckerna har hittills sålt i över 8 miljoner exemplar världen över och gavs ut på svenska av Natur och Kultur. Historien om Adrian Mole har sedan dess blivit både tv-serie, teaterpjäs och radioprogram. Andra succéböcker hon skrivit är bl.a. The Queen and I (1992) och Number 10 (2002). Hennes senaste roman är Kvinnan som gick till sängs i ett år och den utkom i storpocket hos oss på Printz Publishing 7 maj 2013 och i pocket 14 mars 2014. Läs mer på www.suetownsend.co.uk.

Vi har nåtts av den sorgliga nyheten att vår författare Sue Townsend har gått bort. Vi är stolta och glada att vi fick förmånen att ge ut det som troligen är hennes sista bok ”Kvinnan som gick till sängs i ett år”. En mycket speciell röst har tystnat. /Pia och Anna, Printz Publishing 11 april 2014

Allison Pearson

Allison Pearson (född 1960 i Wales) slog igenom som författare med dunder och brak 2002, med debutromanen I don’t know how she does it (28 timmar på ett dygn på svenska, utgiven på Bonniers), som beskrev en karriärmamma på gränsen till sammanbrott. Boken sålde över 3,5 miljoner exemplar världen över, och är nu på väg att bli film. Pearson är också journalist och kolumnist på bland annat Channel 4, Independent och Independent on Sunday.

Anna McPartlin

Anna McPartlin (f. 1972 i Dublin) är skönlitterär författare som debuterade 2006 med den bästsäljande romanen Pack up the moon. 2015 kom romanen Rabbit Hayes sista dagar ut på Printz Publishing, och 2016 är hon aktuell med Någonstans nära lyckan. Hon har tidigare studerat marknadsföring och arbetat som ståuppkomiker. Anna har upplevt många förluster och tragedier i sitt liv, något som också speglas i hennes skrivande tillsammans med livsglädje och humor. Anna är numera gift med Donal och bor i Wicklow med fyra husdjur.

Nora Ephron

Nora Ephron (f. 1941 i New York) var en författare, journalist, filmregissör, manusförfattare och filmproducent. Hon blev mest känd för sina romantiska komedier som ofta hade Meg Ryan i huvudrollen, exempelvis När Harry mötte Sally, Sömnlös i Seattle och Du har mail. 2012 avled hon efter att ha förlorat kampen mot leukemin; Jag minns ingenting (utkommer på Printz Publishing i maj) blev hennes sista bok, en personligt skriven essäsamling om vardagsbetraktelser, meningen med livet och New York, alltid New York.

Christina Breeze Le Guellaff & Moa Samuelsson

Christina Breeze le Guellaff är utbildad AD på Academy of arts i San Francisco. Var med och startade tidningarna mama och Family Living, där hon både var AD och inredningschef. Gick vidare till Allt i Hemmet och tjänsten som creative director och inredningschef. Har även, tillsammans med Ann Söderlund och Isabelle McAllister, gjort kalas/inredningsboken Alla balla kalas. Frilansar nu som stylist och inredare. Delägare i medieföretaget Jump Media tillsammans med Moa Samuelsson.

Moa Samuelsson är utbildad journalist på Södertörns högskola i Stockholm. Har jobbat på tidningen Family Living sedan 2006, först som redaktör/stylist, de senaste åren som inredningschef – då även på systertidningen mama. Moa har även jobbat inom kultur- och teatervärlden som manusförfattare och projektledare. Frilansar nu som skribent och stylist. Delägare i medieföretaget Jump Media tillsammans med Christina Breeze le Guellaff. Hej! Kreativa hem är deras första gemensamma bok.

Emily Gould

Emily Gould är en av de nya unga, lite kontroversiella amerikanska författarna (jmf. med människor i Sverige med stark medial närvaro som Alex Schulman och Kakan Hermansson). Tidigare har hon utkommit med essäsamlingen And the Heart Says Whatever. Hon driver en omtalad och feministisk bokklubb och internetbokhandel via webbsidan och bloggen www.emilybooks.com.

Anna Hope

Anna Hope är skådespelerska (har bl.a. medverkat i Doctor Who som Novice Hame) och debuterade med romanen Vakna 2014. Hon är född och uppvuxen i Manchester, Storbritannien och har studerat vid bl.a. Oxford och The Royal Academy of Dramatic Art. Anna Hope var nominerad till New Writer of the year 2014, National Book Awards.

Eve Chase

Eve Chase är författare och bor i Oxford med sin familj. Tillbaka till Black Rabbit Hall var hennes debutroman, och 2017 är hon aktuell med thrillern Sanningen om Audrey Wilde.

 

Läs mer om Eve och hennes författarskap på www.evechase.com.

Rebecca Harrington

Rebecca Harrington, som till vardags är journalist på New York Post samt skriver för tidningar som ELLE och New York Magazine, bestämde sig för att inte längre bara förundras över kändisarnas galna dieter och desperata vikthållningsförsök. Hon bestämde sig helt enkelt för att testa sig igenom och analysera ett antal kända personers dieter. Tidigare har Rebecca Harrington utkommit med romanen Penelope.

Anette Rosvall

Anette Rosvall har många strängar på sin lyra, hon är inte bara kokboksförfattare utan även både art director och sommelier. Anette kommer ut med Afternoon Tea och det bästa från Storbritannien i april 2014 och har tidigare gett ut Det bästa från Magnolia Bakery på Printz Publishing. Samt på annat förlag kokböckerna Husmorsorna: The ultimate köksalmanacka, KärleksmumsFredagsmys och Världens bästa kladdkakor tillsammans med författaren Emma Hamberg.

Mer om Anette Rosvall på Husmorsorna och Din Vinguide.

 

Adele Parks

Adele Parks är en av Englands bäst säljande författare, med över två miljoner sålda böcker i Storbritannien, och översatt till 25 språk. Främlingar är hennes 13:e roman. Parks är också ambassadör för The Reading Agency, som vill ge alla en bättre chans i livet genom att öka läskunnigheten. Läs mer på www.adeleparks.com.

Mer av Adele Parks

Playing Away Game Over
Larger Than Life
The Other Woman’s Shoes
Still Thinking Of You
Husbands Young Wives’
Tales Tell Me Something
Love Lies
Men I’ve Loved Before
About Last Night
Whatever It Takes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (f 1969) är den brittiska journalisten som blev framgångsrik författare. Hon har skrivit 16 romaner som har översatts till fyrtiosex språk och har sålt över trettioåtta miljoner exemplar över hela världen.

Två av hennes romanen har filmatiserat, Livet efter dig, 2016 och Sista brevet från din älskade, 2021.

Hon bor på en hästgård utanför Saffron Walden i England.

Läs mer på Jojo Moyes hemsida.

Maria Goodin

Maria Goodin  är utbildad engelsklärare och kurator. Hon bor i Hertfortdshire med make och son. En nypa salt är hennes debutroman, och bygger på en prisbelönt novell som vann Derby Short Story Competition 2007.

Dawn French

Dawn French är en av Storbritanniens mest kända och folkkära komiker, och har i Sverige bl a synts i TV-serier som French & Saunders och Ett herrans liv. En liten smula underbar är hennes debutroman.

David Nicholls

David Nicholls En dag är en av de största brittiska boksuccéerna på senare år. Den toppade de brittiska topplistorna under 2009, och valdes 2010 till årets bästa bok i Storbritannien. När den släpptes i USA blev den raskt den snabbast säljande förstaupplagan i förlaget Vintages historia och toppade länge New York Times bestsellerlista.

I Sverige sålde förstaupplagan slut på ett par veckor. En dag filmatiserades och blev en stor Hollywoodsuccé med Anne Hathaway i huvudrollen som Emma. Hösten 2014 gör David Nicholls comeback med sin nya Man Booker Prize-nominerade roman Vi.

Läs mer på www.davidnichollswriter.com.

Lisa Jewell

Lisa Jewell är en av Storbritanniens mest läsa spänningsförfattare. Hon slog igenom med Ralphs party 1999, och hennes böcker har sålt i över 6 miljoner exemplar världen över. I Sverige har hon sålt i över 250 000 ex.

Hon bor i London med man och två barn, två marsvin  och en hund. Läs mer på Lisa Jewells hemsida.

Sagt om Lisa Jewells böcker

”Jag har älskat alla hennes böcker, Natten Tallulah Murray försvann är hennes bästa hittills.” – Harlan Coben

”Galet spännande!” – Lee Child

”HERREGUD vad hon är bra!” – Marian Keyes

”Lisa Jewell är en oslagbar berättare. Framför allt för sin förmåga att berätta om familjer i ett slags det-slutna-rummet-teknik.” – Dagens Nyheter

”En fullkomligt briljant thriller av en författare som aldrig varit bättre än nu.” – Jenny Colgan

”Hennes bästa bok hittills.” – Jojo Moyes

”Lisa Jewell är alltid underhållande men ibland lyckas hon med den där extra twisten som överrumplar läsaren. Det gör hon sannerligen den här gången.” – Barometern

”En underhållande deckare utan onödigt våld.”Hemmets Journal

”Jag älskade den här boken!” – Sarah Jessica Parker

”Hög spänning och intressanta karaktärer!” Femina

”Så spännande att du kommer frysrysa …” – Expressen Söndag

 

Andrew Kaufman

Andrew Kaufman är författare, regissör och radioproducent.
Andrew har skrivit fyra romaner varav tre har utkommit hos Printz Publishing; Alla mina vänner är superhjältar (översatt till sju språk), Den krympande hustrun och Familjen Weird.
Förutom romanerna har Kaufman gjort kortfilmen Aberistiwith, och arbetar som producent för CBC Radio i Toronto.