Bobby Ljunggren

Bobby Ljunggren & Linda Grahn

Vi är stolta över att få presentera Printz Faktas första biografi, av Bobby Ljunggren. En person som vi inte alls tror oss ha någon relation till vid första anblicken men som vid närmare eftertanke har funnits i våra liv, i våra vardagsrum, i TV-soffan och i våra radioapparater de senaste 20 åren. Han har vunnit Melodifestivalen inte mindre än 5 gånger och har ett 30-tal topplisteplaceringar.

Han har levt sitt vuxna liv nära rampljuset – men sin barndom i mörker. Kompositören Bobby Ljunggren är känd för schlagerlåtar som Evighet och Hero. Bobbys karriär kantas av framgångar och spännande samarbeten men även av tunga år med tablettberoende och hårt leverne. Livet har inte alltid varit enkelt – som fyraåring lämnades han i fosterhem, ett allt annat än kärleksfullt sådant.

I hans biografi I skuggan av rampljuset – Maskrosbarnet som vann Melodifestivalen” får vi höra Bobbys berättelse om att lära sig leva, inte bara överleva. Och framför allt om musiken, som varit hans räddning, hans yrke och hans liv.

Berättat för: Linda Grahn.

Extramaterial om Bobby Ljunggren

Bobbys något korta skådespelarkarriär i ett klipp
The Singles 1987-2014

Böcker utgivna av Printz Publishing

I skuggan av rampljuset - maskrosbarnet som vann melodifestivalen