Ruth Kvarnström-Jones

Ruth Kvarnström-Jones

Ruth Kvarnström-Jones (född 1962) är född och uppvuxen i Storbritannien, men bor i Stockholm sedan 30 år tillbaka. Lika länge har hon arbetat som copywriter, med allt ifrån tryckt media till webbsidor och slogans i butiksfönster.

Vissa blir franko- eller anglofiler i tonåren. Andra, som Ruth Kvarnström-Jones, snöar in på Sverige.
– Scoutföreningen i byn hade ett utbyte med Karlstadsscouterna och jag drömde om att lära mig svenska. Därför läste jag Scandinavian Studies i London och fick bo i Sverige ett halvt år redan första läsåret. Vilken sommar! Jag la alla pengar på svenska skivor, tidningar och glass.
Framåt hösten tog hon tåget hem med alldeles för mycket bagage – bland annat en hel prinsesstårta – och kunde dessutom tala flytande svenska.Så fort studierna var klara bosatte Ruth sig i Stockholm, bildade familj och startade ett eget företag inom copywriting och översättning.
– Arbetslivet var perfekt. Men när jag blev sängliggande i lunginflammation och hade tid att fundera insåg jag att det var dags att kliva av verksamheten och förverkliga drömmen att skriva en bok.

Ruth Kvarnström-Jones har gått kursen Curtis Brown Creative Writing i London, där hon var en av femton studenter från hela världen som valdes ut.
Halleholm – Lovisas val är Kvarnström-Jones debutroman, och är första delen i en trilogi som utspelar sig i det fiktiva skärgårdssamhället Halleholm. 3 november 2021 släpps andra delen i serien, Julstök i Halleholm.

Böcker utgivna av Printz Publishing