Det skyddande regnet

Jojo Moyes

Jojo Moyes älskade debutroman – äntligen på svenska igen!
 
Hongkong, 1953. Det är den 2 juni, samma dag som prinsessan Elizabeth kröns till Englands drottning, och i Hongkong samlas britterna till stor fest för att fira händelsen. En av gästerna är Joy Leonard. Hon är tjugoett år och egentligen fullkomligt ointresserad av både societetstillställningen och den knastrande radiosändningen från London. Men just den här kvällen kommer att bli avgörande för Joys framtid. I festens yra möter hon sitt livs kärlek, och inom tjugofyra timmar är hon förlovad.
 
Fyrtio år senare är Joy och hennes man bosatta på den irländska landsbygden. Men de tyngs av en oro för dottern Kate, som gjorde uppror mot familjen och gav sig av till London med sin lilla dotter Sabine. Men nu, femton år senare, får morföräldrarna för första gången återse sitt barnbarn. Sabine har verkligen inte sett fram emot resan, men ganska snart lär hon sig älska hästgården på landet.
 
Tre kvinnors livsöden flätas samman när Sabine, Kate och Joy återförenas. Men det blir en återförening som kräver att både gamla konflikter och väl bevarade familjehemligheter kommer fram i ljuset …
 
Det skyddande regnet är Jojo Moyes älskade debutroman. En gripande historia om tre kvinnor, deras färgstarka liv och deras olika upplevelser av kärleken. Det är en berättelse om konflikten mellan plikt och kärlek, om livsval och om mödrar och döttrar.
  Dela på Facebook
  Dela på Twitter

Av: Jojo Moyes

Översättning: Ann Björkhem

Originaltitel: Sheltering Rain

Omslag: Sara R Acedo

Recensionsdatum: 15 mars, 2024


Format: Inbunden

Utgivning: 5 mars, 2024

ISBN: 9789177717997

Böcker av samma författare