Victoria

Daisy Goodwin

Den 19 juni 1837 var hon tonåring.
Den 20 juni 1837 var hon drottning.

Mindre än en månad efter sin artonårsdag vaknar Victoria och får veta att hon är drottning över den mäktigaste nationen i världen. Men kommer hon att vara en självständig regent eller en marionett kontrollerad av sin mor och den lömske sir John Conroy? Kan denna späda flicka stå på sig mot män som hennes morbror, hertigen av Cumberland, som anser att kvinnor är för hysteriska för att kunna styra ett land?

Familjen vill att hon ska gifta sig med kusinen Albert, en blyg bokmal som inte ens kunde dansa senaste gången hon träffade honom. Men Victoria skulle mycket hellre regera ensam med lite hjälp från sin premiärminister, lord Melbourne. Han är visserligen gammal nog att vara hennes far, men han är den ende man som tror att hon kommer att bli en stor drottning, och han får henne att skratta. En make skulle bara vara i vägen …

Daisy Goodwin har använt sig av Victorias dagböcker såväl som av sin egen briljanta känsla för historia och dramatik, och här får hon den unga drottningen att leva på varje sida.

  Dela på Facebook
  Dela på Twitter

Av: Daisy Goodwin

Översättning: Daisy Goodwin

Originaltitel: Victoria

Omslag: Anna Levahn

Recensionsdatum: 24 maj, 2017


Format: Inbunden

Utgivning: 24 maj, 2017

ISBN: 9789188261854