Lugna ner dig! En mindfulnessguide för den förvirrade

Ruby Wax

För femhundra år sedan dog ingen av stress. Det är den moderna människan som har uppfunnit detta koncept och idag låter vi det styra oss. Vi har lärt oss balansera på tjugocentimeters-klackar och har uppfunnit manicker som låter oss kolla jobbmejlen samtidigt som vi nattar ungarna och hashtaggar kärlekslivet med partnern, men känslomässigt befinner vi oss fortfarande på primatnivå. Ruby Wax presenterar dock en lösning: mindfulness.

Vi vet vad ni tänker: tänk om jag inte vill stirra
på en fjärilsvinge i tjugo minuter eller lyssna på vindspel tills jag somnar? Men Ruby Wax definition av mindfulness är inte att sitta med benen i en knut på en bergsklippa i solnedgången, utan något mycket mer lättillgängligt. Det handlar om att att lära sig uppmärksamma sina tankar och känslor på ett sätt som gör livet så mycket enklare att leva.

På ett galet humoristiskt, smart och rörande sätt berättar programledaren och komikern Ruby Wax sina tankar om och erfarenheter av psykisk ohälsa. Wax har under hela livet själv lidit av återkommande depressioner och mindfulness har gång på gång hjälpt henne att hitta tillbaka till livskraften. Med mindfulnessråd för kärlekspartners, föräldrar, barn och ett enkelt sexveckorsprogram presenterar Wax den enda boken du behöver för ett hälsosammare och mer harmoniskt liv.

  Dela på Facebook
  Dela på Twitter

Av: Ruby Wax

Översättning: Birgitta Karlström

Originaltitel: A Mindfulness Guide For The Frazzled

Omslag: Sanna Sporrong

Recensionsdatum: 7 mars, 2017


Format: Danskt band

Utgivning: 7 mars, 2017

ISBN: 97891882