I krigets skugga

Lizzie Page

1939. Krig har brutit ut, och hundratals barn evakueras till landsbygden för att undkomma bomberna som regnar över London.

Vivienne bad inte om ett evakueringsbarn. Hon är faktiskt inte säker på att hennes hjärta klarar av det. Så många krig, så många besvikelser … Vivis förmåga att känna kärlek lämnade henne den dagen då hon fick veta sanningen om sin man, Edmund, och när hon fattade det värsta beslutet i sitt liv och lämnade sin älskade syster åt hennes öde.

Men sjuåriga Pearl flyttar in, och med tanke på ryktena om vad som händer med små judiska barn i Europa, kanske detta är den säkraste platsen för henne.
Medan Vivi och Pearl lär sig att leva tillsammans, upptäcker de att de har ett band som går djupare än de kunde ha anat – från innan Pearl föddes, och djupt ner i Viviennes förflutna. Och det kommer att vara Pearl – den lilla flickan som säger så lite och ser så mycket – som tvingar Vivi att slutligen konfrontera det som hände under första världskriget. Och kanske finns hoppet om kärleken kvar?

I krigets skugga är en varm och välskriven berättelse om förlorad kärlek och vänskap under två krig.

  Dela på Facebook
  Dela på Twitter

Av: Lizzie Page

Översättning: Helen Ljungmark

Originaltitel: When I was Yours

Omslag: Emma Graves

Recensionsdatum: 11 november, 2020


Format: Inbunden

Utgivning: 11 november, 2020

ISBN: 978-91-7771-286-2