Den förlorade årgången

Ann Mah

Amerikanska Kate satsar på att bli en av världens bästa vinkännare. Men för att bli det måste hon klara eldprovet Masters of Wine och hon har redan misslyckats två gånger. För att öva, och hämta inspiration, beger hon sig till familjens vingård i Bourgogne. Det är september, och skördetider i det böljande, mytomspunna vindistriktet.

Hon får ett tillfälligt rum hos sin kusin Nico och hans förtjusande fru, och för att betala av sitt boende bestämmer hon sig för att städa ur den enorma källaren som tillhör ägorna. Väl där nere hittar hon broschyrer från andra världskrigets motståndsrörelse, samt mängder av gömda viner värda oerhört mycket pengar. Alla årgångar finns där. Alla utom en.

Kate bestämmer sig för att börja gräva i sin familjs historia, och upptäcker snart att det förflutna innehåller mörka hemligheter …

Den förlorade årgången tar oss med på en eskapistisk och gripande färd genom Frankrikes vinvärld, och andra världskrigets inverkan på Bourgogne, ett av världens dyraste vindistrikt.

  Dela på Facebook
  Dela på Twitter

Av: Ann Mah

Översättning: Christina Mansicka

Originaltitel: The Lost Vintage

Omslag: Anders Timrén

Recensionsdatum: 26 augusti, 2020


Format: Inbunden

Utgivning: 26 augusti, 2020

ISBN: 978-91-7771-300-5