Den osannolika kärleken

Hannah Rothschild

Annie McDee, 31, är inte på topp. Hon har blivit lämnad av sin sambo, försöker styra upp sin levnadsglada men alkoholiserade mor, och har en arbetsgivare från helvetet – hon är privat kock åt en lömsk men mäktig konsthandlarfamilj. Men nu har hon i alla fall en dejt med en man hon mött på ”Singelafton för konstälskare”, och vill köpa honom en present. På en skräpig antikloppisbutik får hon syn på en smutsig gammal målning som hon köper för en billig peng. Dock dyker inte Annies dejt upp, och tavlan blir kvar på spiselkransen.

Men varje konstverk har en historia – och om det kunde prata, vad skulle det berätta för oss?

För Annie har snubblat över Den osannolika kärleken, ett förlorat mästerverk av en av 1700-talets mest inflytelserika franska konstnärer. Snart dras Annie ofrivilligt in i ett farligt nät av intriger, och jagas av olika spelare i Londons konstvärld är beredda att göra vad som helst för att äga målningen. På sin sida har hon Jesse, en entusiastisk museiguide som ögonblickligen blir förälskad i Annie, trots att hon håller honom på armlängds avstånd.

I sin jakt på konstverkets sanna identitet, kommer Annie att avslöja några av de mörkaste hemligheterna i Europas historia – och kanske öppna sig för möjligheten att bli kär igen.

Den osannolika kärleken är en romantisk komedi full av färgstarka karaktärer, vass satir över Londons dekadenta och ibland absurda konstvärld, och ställer frågan: vad är du beredd att göra för konst, pengar – eller kärlek?

  Dela på Facebook
  Dela på Twitter

Av: Hannah Rothschild

Översättning: Helen Ljungmark

Originaltitel: The Improbability of Love

Omslag: Emma Graves

Recensionsdatum: 17 maj, 2017


Format: Inbunden

Utgivning: 17 maj, 2017

ISBN: 978-91-88261-62-5